lunes, 23 de agosto de 2010

El Barça ya gana al Madrid en títulos



La Supercopa d'Espanya guanyada davant el Sevilla la nit del dissabte va suposar el títol nombre 76 per al FC Barcelona. Una conquesta que permet al quadre barcelonista superar al Reial Madrid (75) en el ránking de trofeus nacionals i internacionals.


Palmarès FC BARCELONA - MADRID

- Lligues: 20-31.
- Copes: 25-17.
- Supercopes d'Europa: 3-1.
- Copes d'Europa: 3-9.
- Recopes: 4-0.
- Copes de Fires: 3-0.
- Finalísima de Fires: 1.
- Copes de la Lliga: 2-1.
- Mundial de Clubs: 1-0.
- Copes Llatines: 2-2.
- Copa d'Or Argentina: 1-0.
- Copes María Eva Duarte de Perón: 3-1.
- Supercopa d'Espanya: 9-8.
-Copes de la UEFA: 0-2.


De totes elles, el Barça es va adjudicar sense lluita dues Copes María Eva Duarte de Perón (1952 i 1953) per ser campió de Lliga i Copa aquells anys.

Sí s'inclou, encara que només es disputés una edició, la Finalísima de Fires (1972), un títol oficiós que van disputar el primer campió de la Copa de Fires (el FC Barcelona) i l'últim (el Leeds United) quan el torneig va passar a denominar-se Copa de la UEFA. La final, a partit únic, va tenir lloc en el Camp Nou i es va imposar el quadre barcelonista per la mínima (2-1).

En el palmarès del Reial Madrid, igualment, figura la Supercopa d'Espanya de 1989, que es va adjudicar el quadre blanc sense lluita per ser, com el Barça en la dècada dels cinquanta, campió de Lliga i Copa la temporada 1988-1989. Tampoc es contempla la Petita Copa del Món de Caracas, que va guanyar els anys 1952 i 1956.

Per competicions, el FC Barcelona domina al Reial Madrid per 8-3. Els barcelonista tenen més títols de Copa, Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa, Recopa, Copa de Fires/UEFA, Copa de la Lliga, Copa d'Or/Copa María Eva Duarte de Perón i Finalísima de Fires. El Madrid, per la seva banda, domina en la Lliga, Copa d'Europa i Copa Intercontinental/Mundial del Clubs. Només en un torneig, la Copa Llatina, hi ha igualtat entre els dos equips (a dos).

Quant al ‘Top 5’ de títols –Lliga, Copa, Copa d'Europa, Supercopa d'Europa i Copa Intercontinental/Mundial de Clubs– el Reial Madrid avantatja al quadre català per 61-52. Una diferència que, malgrat l'esforç portat a terme pel fC Barcelona en les últimes dècades, segueix sent important a favor per als madridistes.

Conservar aquest mínim avantatge (76-75) va a ser tot un repte per al FC Barcelona aquesta temporada que acaba d'arrencar. La lluita amb el Reial Madrid s'endevina apassionant en les tres competicions en les quals coincidiran ambdós equips: Lliga, Copa del Rei i Champions League. Gairebé amb tota seguretat, el ránking sofrirà variacions d'aquí a final de temporada.

No s'inclouen, no obstant això, els campionats ni les copes de Catalunya ni trofeus com la Lliga Mediterrània (1937) o el Trofeu de Campions (embrió de l'actual Lliga). Tampoc la Petita Copa del Món (la prehistòria del Mundial de Clubs, guanyada pel barça en 1957 en la cabdal veneçolana, Caracas).

 
La Supercopa de España ganada ante el Sevilla la noche del sábado supuso el título número 76 para el FC Barcelona. Una conquista que permite al cuadro barcelonista superar al Real Madrid (75) en el ránking de trofeos nacionales e internacionales.

Palmarés FC BARCELONA - MADRID
- Ligas: 20-31
- Copas: 25-17
- Supercopas de Europa: 3-1
- Copas de Europa: 3-9
- Recopas: 4-0
- Copas de Ferias: 3-0
- Finalísima de Ferias: 1
- Copas de la Liga: 2-1
- Mundial de Clubs: 1-0
- Copas Latinas: 2-2
- Copa de Oro Argentina: 1-0
- Copas María Eva Duarte de Perón: 3-1
- Supercopa de España: 9-8
-Copas de la UEFA: 0-2

De todas ellas, el Barça se adjudicó sin lucha dos Copas María Eva Duarte de Perón (1952 y 1953) por ser campeón de Liga y Copa aquellos años.

Sí se incluye, aunque sólo se disputara una edición, la Finalísima de Ferias (1972), un título oficioso que disputaron el primer campeón de la Copa de Ferias (el FC Barcelona) y el último (el Leeds United) cuando el torneo pasó a denominarse Copa de la UEFA. La final, a partido único, tuvo lugar en el Camp Nou y se impuso el cuadro barcelonista por la mínima (2-1).

En el palmarés del Real Madrid, igualmente, figura la Supercopa de España de 1989, que se adjudicó el cuadro blanco sin lucha por ser, como el Barça en la década de los cincuenta, campeón de Liga y Copa la temporada 1988-1989. Tampoco se contempla la Pequeña Copa del Mundo de Caracas, que ganó los años 1952 y 1956.

Por competiciones, el FC Barcelona domina al Real Madrid por 8-3. Los barcelonista tienen más títulos de Copa, Supercopa de España, Supercopa de Europa, Recopa, Copa de Ferias/UEFA, Copa de la Liga, Copa de Oro/Copa María Eva Duarte de Perón y Finalísima de Ferias. El Madrid, por su parte, domina en la Liga, Copa de Europa y Copa Intercontinental/Mundial del Clubs. Sólo en un torneo, la Copa Latina, hay igualdad entre los dos equipos (a dos).

En cuanto al ‘Top 5’ de títulos –Liga, Copa, Copa de Europa, Supercopa de Europa y Copa Intercontinental/Mundial de Clubs– el Real Madrid aventaja al cuadro catalán por 61-52. Una diferencia que, pese al esfuerzo llevado a cabo por el FC Barcelona en las últimas décadas, sigue siendo importante a favor para los madridistas.

Conservar esta mínima ventaja (76-75) va a ser todo un reto para el FC Barcelona esta temporada que acaba de arrancar. La lucha con el Real Madrid se adivina apasionante en las tres competiciones en las que coincidirán ambos equipos: Liga, Copa del Rey y Champions League. Casi con toda seguridad, el ránking sufrirá variaciones de aquí a final de temporada.

No se incluyen, sin embargo, los campeonatos ni las copas de Catalunya ni trofeos como la Liga Mediterránea (1937) o el Trofeo de Campeones (embrión de la actual Liga). Tampoco la Pequeña Copa del Mundo (la prehistoria del Mundial de Clubs, ganada por el Barça en 1957 en la capital venezolana, Caracas).

No hay comentarios:

Publicar un comentario